Fredrik Bakman

Bookmate
Bookmate
6Bücher84Follower
Fredrik Bakman (rođen 1981.) započeo je karijeru kao jedan od najpoznatijih švedskih blogera i kolumnista.
Debitovao je u književnosti 2012. godine, kada je objavio međunarodni fenomen "Čovek po imenu Uve".
Neobično smešni, dirljivi i mudri, Bakmanovi romani su odiseje običnih ljudi i zadivljujuće priče o svakodnevnoj hrabrosti. Fredrik Bakman je dosad napisao pet romana – svi su dobili pohvale kritike i postali međunarodni bestseleri – i jedno delo iz oblasti publicistike. Romani su mu prodati u dvanaest miliona primeraka širom sveta.
Bookmate
Bookmatehat ein Buch zum Regal hinzugefügtFredrik Bakmanvor 6 Monaten
Bestseler koji je osvojio čitaoce širom sveta i kojim je Bakman debitovao na književnoj sceni!
Uve je džangrizalo. Stalno pronalazi mane kod drugih i upire prstom na njih. Svakoga dana ide u proveru po svom naselju. Iako više nije predsednik kućnog saveta, on premešta bicikle i proverava da li je đubre dobro razvrstano. Komšije ga vide kao ogorčenog i ljutog čoveka.
Međutim, niko ne zna šta se krije iza njegovog mrzovoljnog lica i preterane pedanterije. Kada se nove komšije usele u susednu kuću i slučajno unište njegovo poštansko sanduče, kreće topla priča o prijateljstvu i vožnji auta sa prikolicom. Ova priča će promeniti jednog čoveka, ali i udruženje stanara.
Čovek po imenu Uve, Fredrik Bakman
Fredrik Bakman
Čovek po imenu Uve
 • 7.6K
 • 2.2K
 • 598
 • 340
sr
Bücher
Bookmate
Bookmatehat ein Buch zum Regal hinzugefügtFredrik Bakmanvor 6 Monaten
Elsa ima sedam godina, a njena baka sedamdeset i sedam. Baka je pomalo luckasta, između ostalog, ima običaj da sa balkona gađa pejntbol kuglicama nepoznate ljude. Ona je takođe Elsina najbolja drugarica.
U njenim pričama Elsa nalazi svoje mesto. Jer u bakinim pričama i njihovim svetovima niko nije normalan, i ne mora to da bude. Međutim, baka ubrzo umire, ali ostavlja Elsi hrpu pisama koja će je odvesti u prvu avanturu. U njima se baka izvinjava ljudima kojima se zamerila, pa Elsa kreće u potragu za njima. Pisma joj otkrivaju tajnu o bajkama i kraljevstvima iz priča i baki kojoj nijedna druga nije nalik.
Bookmate
Bookmatehat ein Buch zum Regal hinzugefügtFredrik Bakmanvor 6 Monaten
Šezdesettrogodišnja glavna junakinja samo što se razvela od muža sa kojim je provela četrdeset dugih godina u braku. Pošto je celog svog života bila domaćica, nema ni dana radnog iskustva. Ali zato nema ni ponuda za posao. Jedina ponuda za posao dolazi iz obližnje varošice Borg — i to je ni manje ni više mesto trenera omladinskog tima u fudbalu. Nju to uopšte ne zanima, ali tim baš briga za to; oni su jednostavno očajni. Sve se dodatno iskomplikuje kada ona slomi ruku u solarijumu, i kada je mesni policajac pozove na dejt.
Bookmate
Bookmatehat ein Buch zum Regal hinzugefügtFredrik Bakmanvor 6 Monaten
Roman opisuje jedan razgovor između dede i unuka. Deda pokušava da unuku ispriča svoju životnu priču i shvata da se svet oko njega neprestano menja. Stoga zauvek želi da ostane na klupici sa unukom. Međutim, dedi uspomene sve teže i teže dolaze i deda i unuk će morati da nauče kako da se rastanu.
Bookmate
Bookmatehat ein Buch zum Regal hinzugefügtFredrik Bakmanvor 6 Monaten
Radnja romana odvija se pred Božićne praznike i prati jednu devojčicu koja se bori da preživi i uspešnog poslovnog čoveka koji je zbog posla izgubio porodicu…
Poslednja prilika, Fredrik Bakman
Fredrik Bakman
Poslednja prilika
 • 1.9K
 • 266
 • 154
 • 107
sr
Bücher
Bookmate
Bookmatehat ein Buch zum Regal hinzugefügtFredrik Bakmanvor 4 Monaten
Od autora svetskog bestselera Čovek po imenu Uve
Najluđi roman Fredrika Bakmana! Nerazumno nepristojna komedija.
Tokom razgledanja stana koji se nudi na prodaju jedan propali pljačkaš banke zaključaće se s iritantno entuzijastičnim agentom za prodaju nekretnina, dvojicom ogorčenih zavisnika od Ikee, trudnicom, samoubilački nastrojenim multimilionerom i prokletim zecom. Kada policija konačno bude upala u stan, zateći će ga… praznog.
Uznemireni ljudi, Fredrik Bakman
Fredrik Bakman
Uznemireni ljudi
 • 1.2K
 • 704
 • 90
 • 55
sr
Bücher
fb2epub
Ziehen Sie Ihre Dateien herüber (nicht mehr als fünf auf einmal)