Vatreno krštenje, Andžej Sapkovski
sr
Andžej Sapkovski

Vatreno krštenje

Benachrichtigen, wenn das Buch hinzugefügt wird
Um dieses Buch zu lesen laden Sie eine EPUB- oder FB2-Datei zu Bookmate hoch. Wie lade ich ein Buch hoch?
Međunarodni bestseler serijal prema kojem je osmišljena planetarno popularna kompjuterska igra The Witcher
Geralt se oporavlja u Brokilonskoj šumi nakon okršaja u Tanedu, u kojem se odigrala strašna bitka između magova. Ali on što pre mora da stane na noge i nastavi potragu za Ciri. U Brokilonu se upoznaje s devojkom Milvom, lovcem i odličnim strelcem, koja kreće s njim u Nilfgard. Tokom opasnog puta na kojem rat preti sa svih strana a gradovi gore u plamenu, oni sreću zanimljive likove — grupu patuljaka, vampira Redžisa, ali i Kahira, zloglasnog Crnog jahača koji pohodi Cirine snove. Za to vreme, Ciri se pridružuje društvu mladih buntovnika koji sebe nazivaju Pacovima, a nju prozivaju Falka. Ciri ne samo što počinje da ubija s njima već za bivšu princezu ubijanje ubrzo postaje opsesija.
Dieses Buch ist zurzeit nicht verfügbar
385 Druckseiten

Ersteindruck

Cvetanović Miljan
Cvetanović Miljanhat einen Ersteindruck geteiltvor 5 Monaten
👍Lesenswert
🔮Unerwarteter Tiefgang

Zlo se piše vašoj rasi, ljudi – sumorno će Zoltan Čivaj. – Svako razumno biće na ovom svetu, kad padne u bedu, siromaštvo i nesreću, obično se sjati kod svojih saplemenika, da bi teško vreme lakše prebrodilo, jer jedni druge pomažu. A među vama, ljudima, svako samo gleda kako će na tuđoj nesreći da zaradi. Kad je glad, onda se hrana ne deli, nego se proždire onaj ko je najslabiji. Takvo muftarenje vučji je zakon, oni dopuštaju najzdravijim i najjačim jedinkama da prežive. Ali među vama koji imate razum takva selekcija obiĉno omogućava da preživi i dominira najveći šljam. Zaključke i prognoze izvucite sami.

Milica Bebic
Milica Bebichat einen Ersteindruck geteiltvor 2 Jahren
👍Lesenswert

Dooobro... A sad sledeća.

b0266465708
b0266465708hat einen Ersteindruck geteiltletzten Monat
👍Lesenswert
💀Gruselig
🎯Lesenswert
🚀Unweglegbar
🐼Oberflächlich

Zitate

Cvetanović Miljan
Cvetanović Miljanhat Zitat gemachtvor 4 Monaten
tako se zbilo – jedan veštac i jedan Nilfgardijac koji je s njim savez sklopio divlje zaurlaše, mačevima zavitlaše. Dvojica drugara, dvojica sapatnika bez razmišljanja u susret zajedničkim neprijateljima pohitaše, u neravnopravnu borbu se upustiše. Bilo je to njihovo vatreno krštenje. Krštenje zajedničkog okršaja, jarosti, mahnitosti i smrti. Jurišala su, smrti u oči gledajući, dvojica drugara. Tako su mislili. Nisu znali da neće tog dana umreti, da upravo na tom mostu preko reke Jaruge neće život skončati. Nisu znali da im je drugačija smrt bila suđena. Na drugom mestu i u drugom vremenu.
b3168580732
b3168580732hat Zitat gemachtvor 4 Monaten
Takvo muftarenje vučji je zakon, oni dopuštaju najzdravijim i najjačim jedinkama da prežive. Ali među vama koji imate razum takva selekcija obično omogućava da preživi i dominira najveći šljam. Zaključke i prognoze izvucite sami
miloshbozic
miloshbozichat Zitat gemachtvor 4 Monaten
Jer zaista, plaćamo uvek sebi, ne nekome. Za sve što smo dužni plaćamo sebi. U svakome od nas leži poverilac i dužnik istovremeno. Stvar je u tome da taj račun u sebi poravnamo. Dolazimo na svet kao trunak života koji nam je dat, a potom se stalno zadužujemo i dugove isplaćujemo. Sebi plaćamo. Sebe radi. Zarad toga da bi se naposletku račun složio.

In Regalen

Čarobna knjiga, Čarobna knjiga
Čarobna knjiga
Čarobna knjiga
  • 56
  • 366
Fikcija, b5641456154
b5641456154
Fikcija
  • 255
  • 12
Witcher, Darko Nikolic
Darko Nikolic
Witcher
  • 8
  • 10
The Witcher, Бањац
Бањац
The Witcher
  • 8
  • 8
fb2epub
Ziehen Sie Ihre Dateien herüber (nicht mehr als fünf auf einmal)