Preljuba, Paulo Koeljo
sr
Bücher
Paulo Koeljo

Preljuba

b1136149258
b1136149258hat Zitat gemachtvor 5 Monaten
Neću ti reći da si mi nedostajala jer mi ne bi verovala. Neću ti reći da ti nisam odgovarao na poruke zato što se plašim da se ne zaljubim ponovo.
Tamara Jožić
Tamara Jožićhat Zitat gemachtvor 5 Monaten
Draga depresijo, ne približavaj mi se. Ne budi neprijatna. Idi juri druge koji imaju više razloga od mene da te pogledaju u ogledalu i kažu: „Kakav beskorisan život.“ Želela ti ili ne, znam kako da te pobedim
Filip Dinić
Filip Dinićhat Zitat gemachtvor 6 Monaten
Ali namučene duše imaju tu neverovatnu sposobnost da se prepoznaju i zbliže, i umnože svoje boli.
Miljana Obradović
Miljana Obradovićhat Zitat gemachtletztes Jahr
Neka mi uvek bude jasno da samo Istinska Ljubav može da se nosi s bilo kojom drugom ljubavlju ovog sveta. Kada sve predamo, nemamo više šta da izgubimo. Tada nestaju strah, ljubomora, dosada i jednoličnost, a ostaje samo svetlost praznine koja nas ne plaši, već nas približava jedno drugom. Svetlost koja se stalno menja i upravo to je čini lepom, punom iznenađenja – ne baš uvek kada ih očekujemo, ali onih s kojima uspevamo da živimo.

Voleti u izobilju znači živeti u izobilju.

Voleti zauvek znači živeti zauvek. Večni život je nerazdvojiv od ljubavi.

Zašto želimo da živimo zauvek? Zato što želimo da proživimo još jedan dan s osobom koja je uz nas. Zato što želimo da i dalje budemo s nekim ko zaslužuje našu ljubav, i ko zna da nas voli onako kako mislimo da zaslužujemo.

Jer živeti znači voleti
b1136149258
b1136149258hat Zitat gemachtvor 5 Monaten
– Ne mogu reći da sam nesrećan, ali sam sve usamljeniji, iako to niko ne zna. Čak i kada sam među prijateljima, atmosfera i piće su odlični, razgovor je živ i ja se smeškam, ali bez ikakvog razloga ne uspevam da pratim razgovor. Kažem da imam važnu obavezu i odlazim. Znam šta mi nedostaje: ti.
Ljiljana
Ljiljanahat Zitat gemachtvor 5 Monaten
Čvrstog tla? Ne, nijedna veza ne sme da teži tome. Ono što ubija odnos između dve osobe jeste upravo nedostatak izazova, osećaj da više ništa nije novost. Moramo da nastavimo da budemo iznenađenje jedno za drugo.
Ljiljana
Ljiljanahat Zitat gemachtvor 5 Monaten
Da li je moguće vaspitati sebe da se voli pravi muškarac? Naravno da jeste. Problem je uspeti zaboraviti pogrešnog čoveka,
Ljiljana
Ljiljanahat Zitat gemachtvor 5 Monaten
Osim toga, zaborav je pogrešan put. Ispravno je suočiti se.
b1136149258
b1136149258hat Zitat gemachtvor 5 Monaten
– Ni najmanje me ne zanima da budem srećan. Radije živim zaljubljen, što je opasno jer nikada ne znamo šta nas čeka.
b1172149574
b1172149574hat Zitat gemachtvor 5 Monaten
Biraj informacije koje dolaze do tebe. Ugradi filter u oči i uši i dozvoli da uđe samo ono što te neće spuštati, jer toga već ima dovoljno u svakodnevici.
Andjelija Stankovic
Andjelija Stankovichat Zitat gemachtvor 6 Monaten
Jer stvari koje se završe nejasno uvek ostavljaju jedna otvorena vrata, neispitanu mogućnost, šansu da još uvek sve može ponovo biti kao nekada.
Ladyann88
Ladyann88hat Zitat gemachtletztes Jahr
– Bila jednom jedna lepa princeza kojoj su se svi divili, ali se niko nije usuđivao da je zaprosi. Očajan, kralj je pitao boga Apolona za savet. On mu je rekao da Psihe treba da bude ostavljena sama, u crnini, na vrhu planine. Pre nego što dan svane, zmija će je naći i oženiće se njome. Kralj je poslušao. Princeza je čitave noći, kočeći se od straha i hladnoće, čekala da joj dođe muž. Na kraju je zaspala. Kada se probudila, videla je da se nalazi u prelepoj palati, s krunom na glavi. Svake noći muž joj je dolazio i vodili su ljubav. Međutim, postavio joj je jedan uslov: Psihe je mogla da dobije šta god zaište, ali morala je potpuno da mu veruje i da nikada ne vidi njegovo lice.

Kakav užas, mislim se, ali ne usuđujem se da ga prekinem.

– Devojka je dugo živela srećno. Imala je sve što joj treba, nežnost, radost i bila je zaljubljena u čoveka koji ju je posećivao svake noći. Međutim, ponekad ju je hvatao strah da je udata za užasnu zmiju. Jedne noći, dok joj je muž spavao, upalila je lampu. Tada je pored sebe ugledala Erosa, čoveka neverovatne lepote. Svetlo ga je probudilo. Kada je video da žena koju voli nije u stanju da ispuni njegovu jedinu želju, Eros je otišao. Očajna i u želji da povrati svoju ljubav, Psihe se podvrgla nizu zadataka koje joj je nametnula Afrodita, Erosova majka. Ne treba ni spominjati koliko je svekrva bila ljubomorna na snajinu lepotu i sve je činila da se njih dvoje ne pomire. Prilikom izvršavanja jednog od zadataka Psihe je otvorila neku kutiju i od toga pala u dubok san.

Postajem nestrpljiva da čujem kraj priče.

– Eros je takođe bio zaljubljen i pokajao se što nije bio malo blaži prema ženi. Uspeo je da uđe u dvorac i da je probudi vrhom svoje strele. ’Zamalo da umreš zbog svoje znatiželje’, reče on. ’Tražila si sigurnost u saznanju i uništila si naš odnos.’ Ali u ljubavi ništa nije uništeno zauvek. Ubeđeni u to, obratili su se vrhovnom bogu Zevsu s molbom da njihova zajednica nikada ne bude raskinuta. Zevs se založio za dvoje ljubavnika i koristio je dobre argumente i pretnje dok nije dobio Afroditinu saglasnost. Od tog dana, Psihe (naš nesvesni, ali logični deo) i Eros (ljubav) spojili su se zauvek.
Ladyann88
Ladyann88hat Zitat gemachtletztes Jahr
Tokom ledenog doba mnoge životinje su skapavale od hladnoće. Stoga su bodljikava prasad počela da se skupljaju u grupe, da bi se zagrejala i tako zaštitila jedna druge.

Ali bodljama su ranjavali one koji su im bili najbliži – upravo one koji su ih najviše grejali. Zbog toga su iznova počeli da se udaljavaju.

I ponovo su skapavali od zime.

Onda su morali da biraju: ili će biti zbrisani sa lica zemlje, ili će prihvatiti bodlje najbližih.

Mudro su se ponovo skupili. Naučili su da trpe ubode koje bliskost može da izazove, jer je toplota drugog najbitnija. I tako su preživeli.
magic.whisper
magic.whisperhat Zitat gemachtvor 6 Tagen
Uplašena osoba nikada ne vidi stvarnost. Radije se krije u svojim fantazijama.
magic.whisper
magic.whisperhat Zitat gemachtvor 7 Tagen
Post tenebras lux. Posle mraka svetlost.
magic.whisper
magic.whisperhat Zitat gemachtvor 8 Tagen
Ne. Bog nije nepravedan i nikada ne bi dozvolio da se ovako zaljubim da ne postoji mogućnost da ljubav bude uzvraćena.
magic.whisper
magic.whisperhat Zitat gemachtvor 8 Tagen
U prirodi je pejzaž prelep: krošnje drveća, ranije toliko slične jedna drugoj, dobijaju ličnost i odlučuju da oboje šume u hiljadu različitih nijansi. Jedan deo životnog ciklusa se završava. Sve će se neko vreme odmarati i vaskrsnuće u proleće, u obliku cveća.
b3298175364
b3298175364hat Zitat gemachtvor 15 Tagen
Samo ako ti budeš hteo da mi kažeš – odgovaram da bih ga isprovocirala i pokušala najzad da stanem na put tom njegovom prepotentnom stavu koji me čini tako nesigurnom.
b2449611561
b2449611561hat Zitat gemachtvor 17 Tagen
Ne biramo svoj život, ali odlučujemo šta ćemo s radostima i tugama koje dobijamo.
Deki
Dekihat Zitat gemachtletzten Monat
Ovo bi trebalo da bude naš cilj u životu: naučiti voleti
fb2epub
Ziehen Sie Ihre Dateien herüber (nicht mehr als fünf auf einmal)