Folk og deres biler handler om fascination, behov og lyst. Pionererne var fascineret af 16 km i timen. Nu sætter færdselsloven begrænsninger for hastighed, når de firhjulede bringer os på arbejde, besøg hos venner eller en køretur ud i det blå. Fællesskab opstår gennem fanklubber. Bilen giver frihed, køreglæde og anledning til samtale om livet på fire hjul.
Trabi, VW og Ford er eksempler på mærker med historiske, samfundsmæssige og kulturelle rids i bilens udvikling. Førerløsebiler møder vi om kort tid oftere i hverdagens trafik. Og hvordan kommunikerer bilerne med hinanden og os?
Uddrag af bogen
Sladder og vrede
Biler opsnapper data om os
passerer vi en grænse
kører til fitness eller opsøger noget frækt
er vi afslørede på forhånd
Hvor er etikken henne
når bilproducenter samler data ind nye systemer hos Opel og VW
ved allerede noget om din bil og dig
Accept af dialogbokse i BMW i3 er forudsætning for brug af infoentertainer
derfor indfører EU nye regulativer
om data, biler og dig
Trafiksikkerhed og biler
måske skal de snakke sammen
men bilister må regulere adfærd og etik
måske de ’førerløse’ stopper trafikvrede
Om forfatteren
Jytte Lund Larsen (f. 1951) er uddannet cand.pæd. i tysk, pædagogik og psykologi, suppleret med sidefag i psykologi og freelancejournalist (JF). Netop psykologien spiller en rolle i forfatterens digtsamlinger om mennesker, historie, samfund og kultur.
Folk og deres biler er forfatterens fjerde digtsamling. Andre er: Mellem-rum, Livsgrønt og Samfølelse. Forfatteren har udgivet fagbøger til tysk, dansk og psykologi og en novellesamling om unge.