Poslednja želja, Andžej Sapkovski
sr
Andžej Sapkovski

Poslednja želja

Um dieses Buch zu lesen laden Sie eine EPUB- oder FB2-Datei zu Bookmate hoch. Wie lade ich ein Buch hoch?
Upoznajte Geralta, naočitog lovca bele kose i prodornog pogleda. Nadaleko je čuven zbog cinizma i nepoštovanja autoriteta, muževne privlačnosti i harizme. Ali on je i veštac, i svoje moći jača korišćenjem eliksira i redovnim vežbanjem. Takođe je briljantan borac i nemilosrdan ubica. On će vas voditi kroz Poslednju želju, zbirku pripovedaka nastalih prepričavanjem nekih od najpoznatijih narodnih bajki, koje su izmenjene do granice neprepoznatljivosti i začinjene elementima strave i užasa. U njima se veštac Geralt iz Rivije susreće s rodoskrvnim kraljevima i njihovim nemrtvim kćerkama, osvetoljubivim džinima, vrištavim harpijama, vampirima koji sahnu od ljubavi i obeshrabrenim zlim dusima. Ali prvi utisak često prevari… jer nije svaka čudovišna pojava zla, kao što ni svaka lepota nije dobra. A u svakoj bajci ima zrno istine…
Poslednja želja je prva od sedam knjiga Sage o vešcu, koju sačinjavaju dve zbirke pripovedaka i pet romana. Saga je postala bestseler ne samo u autorovoj rodnoj Poljskoj već i širom sveta. Prevedena je na brojne svetske jezike, a po njoj je snimljena TV serija i napravljena čuvena kompjuterska igra The Witcher.
306 Druckseiten

Ersteindruck

Miloš Lazić
Miloš Lazić hat einen Ersteindruck geteiltletztes Jahr
👍Lesenswert

Kao prvenstveno veliki ljubitelj igrice "the witcher" nemam loše reči za knjigu, kao ni ceo serijal.
Za one koji ne znaju "saga o vescu" je inspiracija za gore pomenutu igricu. (igra ima zasebnu priču, to jest nadovezuje se na knjige)

Knjige su iz Poljske, svet u kome je priča je mešavina Slovenske mitologije i fantazije (mnogi aspekti su preuzeti iz Discworld od Terry Pratchett-a).

Knjiga sadrži sve što je ovom žanru potrebno, od klasičnih elfova i dvorfova pa sve do vampira i vukodlaka, uz mnoštvo ostalih čudovišta i naravno magije.

"poslednja želja" je prva knjiga iz serijala i sastoji se iz kratkih priča, kroz koje pratite Geralta iz Rivije.
Na tom putovanju se susreće sa veoma zanimljivim likovima, gde u svetu koji je podeljen na rasne osnove "pokušava" da ostane neutralan.

Sve u svemu knjiga je odlična iako sam je čitao na Engleskom pa se malo zagubilo u prevodu, ali bi trebalo da je Srpskom još bolja.

Dragana Jovanovicc
Dragana Jovanovicchat einen Ersteindruck geteiltvor 8 Monaten
👍Lesenswert
🚀Unweglegbar

Sjajna knjiga.

Magrit Danarama
Magrit Danaramahat einen Ersteindruck geteiltvor 2 Jahren
👍Lesenswert
💞Verschlungen
🚀Unweglegbar

Nisam ocekivala ovakav spoj, ozbiljost nastanka vesca, cudovista, borba ... i smesne situacije i simpaticni likovi. Krecem odmah na drugi deo !

Zitate

Nevena Menković
Nevena Menkovićhat Zitat gemachtletztes Jahr
Ljudi – Geralt okrenu glavu – vole da izmišljaju čudovišta i užase. Sami se sebi onda čine manje užasnim. Kad piju do besvesti, varaju, kradu, tuku žene, more glađu starce, udaraju sekirom lisice uhvaćene u klopku ili strelama probadaju poslednjeg na svetu jednoroga, vole da misle kako je od njih ipak užasnija Mora koja pred zoru dolazi u kolibu. Tako im je lakše na srcu. I lakše da žive.
Бањац
Бањацhat Zitat gemachtvor 6 Monaten
Daćeš mi ono što već poseduješ, a o čemu ne znaš. Za šest godina vratiću se u Cintru i proveriću da li mi je sudbina bila naklonjena.
Ненад Таврић
Ненад Таврићhat Zitat gemachtvor 7 Monaten
manje zlo postoji, ali mi ga ne možemo sami izabrati. Veoma Veliko Zlo mora nas primorati na takav izbor. Hteli mi to ili ne

In Regalen

Knjiga Nedelje, Bookmate
Bookmate
Knjiga Nedelje
  • 52
  • 10.6K
#SediGdeSi, Bookmate
Bookmate
#SediGdeSi
  • 25
  • 904
Čarobna knjiga, Čarobna knjiga
Čarobna knjiga
Čarobna knjiga
  • 56
  • 353
Ekranizovane knjige, Bookmate
Bookmate
Ekranizovane knjige
  • 14
  • 145
fb2epub
Ziehen Sie Ihre Dateien herüber (nicht mehr als fünf auf einmal)