bookmate game
da
Bücher
Povl Christian Henningsen

Gode møder

Vi kender den slags møder: Chefen væver rundt om sagen, kolleger taler forbi hinanden og der er ingen plan for mødet. Grafer og diagrammer kommer og går i ét væk. Men bagefter ved ingen, hvad konklusionen blev. Vi mister gejsten og risikerer at gå fejl af hinanden — både under og efter mødet. Alligevel er selve mødet sjældent på dagsordenen.

Denne bog ser møder som den lim, der holder sammen på virksomheder. Med 13 bud og mange eksempler gennemgår den trin for trin, hvordan god mødeledelse skaber bedre resultater og mere arbejdsglæde.

Gode møder er den femte bog i en serie af ganske korte og praktiske bøger om kommunikation.

91 Druckseiten
Ursprüngliche Veröffentlichung
2012
Jahr der Veröffentlichung
2012
Verlag
Gyldendal
Haben Sie es bereits gelesen? Was halten sie davon?
👍👎

Zitate

  • michael100484hat Zitat gemachtvor 6 Jahren
    Punkternes rækkefølge er også vigtig. Det kan være en fordel at starte mødet med et par lette punkter. Så sker der noget. Det giver et positivt løft, og der er fremdrift. Derefter gennemgår du måske nogle korte informationer efterfulgt af beslutningspunkter og diskussion af tungere punkter. Du skal sikre dig, at de tunge punkter diskuteres, når deltagerne er mest oplagt. Det kan betyde, at der er brug for en pause midt i mødet, så deltagerne kan diskutere svære spørgsmål med ny energi.
    Det er også vigtigt, hvordan du rent sprogligt formulerer de enkelte punkter på dagsordenen. Dagsordener kan ofte være ret kedeligt formuleret. De er ofte blot en opremsning af en række punkter, som man skal nå igennem. Det kan virke uinspirerende og ikke just noget, der giver lyst til at deltage. Du kan gøre formuleringerne mere spændende ved at stille et spørgsmål, for eksempel „Skal vi gå ind i Kina?“ i stedet for blot at skrive: „Kina“. Skriv: „Hvor skal vi hen i 2012?“ i stedet for blot: „Strategi 2012“. Eller: „Hvordan kommer vi op af hængedyndet?“ i stedet for: „Nye ideer i en krisetid“. Stil spørgsmål, som deltagerne selv stiller sig, når de læser den udsendte dagsorden. På den måde kan du udfordre deltagerne og pirre deres nysgerrighed.
    Du skal og
  • michael100484hat Zitat gemachtvor 6 Jahren
    En typisk dagsorden indeholder punkter som:
    1. Formålet med de enkelte punkter og det forventede resultat.
    2. Hvem deltagerne er.
    3. Hvor og hvornår mødet foregår.
    4. Hvor længe mødet varer.
    5. Hvem der indkalder til mødet.
    6. Hvilken rolle den enkelte deltager forventes at spille.
    7. Hvem der tager sig af de enkelte dagsordenspunkter.
  • michael100484hat Zitat gemachtvor 6 Jahren
    Inden mødet er der nogle vigtige spørgsmål, du skal svare på:
    • Hvad er den rigtige sammensætning af deltagere?
    • Hvem skal med til mødet?
    • Hvorfor skal de med?
    • Hvem kan bidrage med hvad?

In Regalen

fb2epub
Ziehen Sie Ihre Dateien herüber (nicht mehr als fünf auf einmal)