Dž.K. Rouling

Hari Poter i Ukleto dete

Osma priča. Devetnaest godina kasnije. Hariju Poteru nikad nije bilo lako, a nije mu lakše ni danas kad je prezauzeti službenik u Ministarstvu magije, muž i otac troje dece školskog uzrasta. Dok se Hari bori s prošlošću koja odbija da ostane tamo gde joj je mesto, njegov najmlađi sin Albus (pogodili ste — ime je dobio po Albusu Dambldoru!), mora da se suoči s porodičnim nasleđem koje nikad nije želeo. Prošlost i sadašnjost zloslutno se mešaju, upozoravajući oca i sina da neprijatna istina ponekad leži tamo gde je najmanje očekuješ. Zasnovan na novoj originalnoj priči Dž. K. Rouling, Džeka Torna i Džona Tifanija, Hari Poter i ukleto dete osma je priča o Hariju Poteru, prva adaptirana za pozorišnu scenu.
185 Druckseiten

Verwandte Bücher

Ersteindruck

  Lea Senichat einen Ersteindruck geteiltvor 2 Jahren
  👎Zum Vergessen
  🚀Unweglegbar

  Knjiga je kao sama knjiga bila veoma zanimljiva, imala je akciju, veoma se brzo pomerala uprkos tome što je napisana kao scenario. Međutim kao nastavak sveta s kojim smo se već upoznali u prošlih sedam knjiga je veoma loše izvedena. Ne samo zbog novog načinja pripovedanja preko čega mogu da pređem, već zbog mnoštvo stvari koje ona nipodištava. Putovanje kroz vreme koje je prisutno u ovoj knjizi urađeno je veoma loše i maltene briše prošlih sedam knjiga. Ukratko ne prati prošlo napisanu priču.

  Magrit Danaramahat einen Ersteindruck geteiltvor 3 Jahren

  Pa... onako. Mislila sam da se prica imati mnogo vise novih elemenata, a ne opet borbu dobra i zla...

  Zoe_88hat einen Ersteindruck geteiltvor 2 Monaten
  👍Lesenswert
  🔮Unerwarteter Tiefgang

  Lepo je otici u svet maste....biti neko drugi... No ovde se provlaci tema komplikovanog odnosa izmedju deteta i roditelja koji je prisutan i u danasnjem svetu ucestalo. A sve to jer ne postoji prava rec da se izraze stvarne emocije na nacin da ih druga strani i oseti. Lepo je biti dete ponovo.

Zitate

  Sanja Tasićhat Zitat gemachtletztes Jahr
  „Istina je i divna i strašna, i zato s njom treba biti oprezan.”
  Luka Turanjaninhat Zitat gemachtletztes Jahr
  Hari, nema savršenog odgovora na ono što nas čeka u ovom nepredvidivom, uzbudljivom svetu. Savršenstvo je izvan domašaja čovečanstva, izvan domašaja magije. U svakom blistavom trenutku sreće krije se ta kap otrova: spoznaja da će se bol vratiti. Budi iskren prema onima koje voliš, pokaži svoj bol. Patiti je ljudski isto koliko i disati.
  Sarahat Zitat gemachtvor 3 Monaten
  RON: Hoćeš da te zveknem po labrnji?

In Regalen

  Bookmate
  #SediGdeSi
  • 25
  • 910
  Evro Book
  Evro Book
  • 79
  • 824
  Bookmate
  Bestseleri
  • 172
  • 209
fb2epub
Ziehen Sie Ihre Dateien herüber (nicht mehr als fünf auf einmal)