Jakob Holm

Meningen med det hele

In App anhören
Med de eksistentialistiske tænkere ved hånden undersøger forfatter og litterat Jakob Holm hvordan vi frigører os fra præstationskulturen og bliver bedre til at leve, elske og dø.

Lykke er en vidunderlig følelse, som vi ofte stræber efter at opnå. Tilstanden er dog så flygtig. Tilbage står store spørgsmål som: Hvordan skal jeg forvalte min enorme frihed? Hvordan bliver jeg bedre til at tage ansvar for mit liv, og hvordan undgår jeg at leve efter andres forskrifter?

Tidens udviklingskrav, positivitetstyranni og lykkeindustri fremmer synet på mennesket som en præstationsmaskine. Men mennesket er andet og mere end det; det er et åndeligt, meningssøgende og lidenskabeligt væsen. Det er på tide at søge inspiration hos filosoffer, forfattere og filmmagere, der alle har et mellemværende med menneskelivets grundvilkår.

Der er hjælp at hente hos efterkrigstidens livsfilosofiske eksistentialister: Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir og Albert Camus. Før dem: Søren Kierkegaard og Nietzsche. Forfatteren introducerer væsentlige temaer og begreber samt værker fra eksistentialismens brede tradition og giver læseren redskaber til at gå i krig med tilværelsens fundamentale spørgsmål. Hvad er egentlig meningen med det hele?

Det er aldrig for sent. Velkommen til et liv med modige og radikale valg.

JAKOB HOLM (f. 1973) er litterat og har bl.a. undervist på The University of Texas. Bor og arbejder nu i London.
8:18:26

Ersteindruck

Lisa Bisgaard
Lisa Bisgaardhat einen Ersteindruck geteiltvor 3 Monaten
👍Lesenswert
💡Viel gelernt

Fantastisk livsklog bog spækket med filosofiske anskuelser og opfordringer til at gå ud i livet og handle. Jeg skal helt sikkert læse den igen. Jeg tror, at man vil få noget forskelligt ud af den, afhængigt af hvor i livet man er.

Karin Liltorp
Karin Liltorphat einen Ersteindruck geteiltletztes Jahr
👍Lesenswert

Har allerede lyttet til den to gange- og gør det nok igen. Meget tankevækkende! Desuden gode analyser af andre bøger, som har inspireret mig til læsning af bøger, jeg ellers ikke ville have valgt.

Torben Steen Nielsen
Torben Steen Nielsenhat einen Ersteindruck geteiltvor 2 Jahren
👍Lesenswert
💡Viel gelernt
🚀Unweglegbar

Fantastisk fortælling, der sætter sindet og tankerne i gang. En klar genlytter, bare for at få det meste med

App öffnen & anhören

Bookmate bietet ab sofort auch Audiobücher an! Wir haben jede Menge auf Lager, doch zurzeit können Sie diese Inhalte nur auf Ihrem Smartphone oder Tablet per App hören.

Meningen med det hele, Jakob Holm
Meningen med det hele
1x4:20-2:20:15
fb2epub
Ziehen Sie Ihre Dateien herüber (nicht mehr als fünf auf einmal)