Asser Amdisen

En ualmindelig og kortfattet Danmarkshistorie

In App anhören
Tag med på en tour de force gennem 15.000 års danmarkshistorie – fra dengang isen smeltede til for nylig.Veloplagt og uden filter giver historiker Asser Amdisen sin version af vores fælles fortælling – uden at gå af vejen for en god myte eller saftig sladder fra svundne tider. Ambitionen er at levere sjov, underholdende og oplysende danmarkshistorie uden fodnoter og lange videnskabelige udredninger, en bog, som gerne må både ophidse, provokere og begejstre undervejs.

"I en tid, hvor der er rift om at formidle og fortolke danmarkshistorien, er det en nydelse, at det gøres af en historiker, som mestrer sit stof og tør slå et slag for den store fortælling. Amdisen er ikke bare en eminent fortæller, men han er også en modig historiker. Bogen kan sagtens læses som periodevis nedslag i historien ud fra interesse, men det helt store udbytte får man som læser, hvis man vælger at lade Asser Amdisen tage en i hånden og tage turen gennem det hele fra oldtid, det sidste kongemord, over reformationen helt frem til Danmark i en globaliseret arbejdsdeling." – Politiken (5 hjerter)

Asser Amdisen (f. 1972) er cand.mag. i historie med speciale i 1700-tallets idéhistorie. Han har arbejdet på en lang række museer, været i bestyrelsen for Organisationen af Danske Museer og sidder i bestyrelsen for Brandbjerg Højskole. Han har været højskoleforstander i Ryslinge og har holdt talrige foredrag om historiske emner rundt om i landet. Siden 2012 har han været direktør for stiftelsen bag skoleskibet Georg Stage.
6:40:25

Ersteindruck

Susanne Bonde
Susanne Bondehat einen Ersteindruck geteiltvor 5 Monaten
👍Lesenswert

Det god og informativ bog om vores historie. Sproget er let forståeligt og levende.

Frederik Kirkegaard Jeppesen
Frederik Kirkegaard Jeppesenhat einen Ersteindruck geteiltvor 8 Monaten
💡Viel gelernt

Sjov, ja, men ikke supergrineren. Jeg bliver sommetider i tvivl om, om forfatteren i det hele taget bryder sig om sit land og dets historie. Der er megen sværten til og let ligegyldighed over dele af fortællingen. Desuden går der også kongerække i denne danmarkshistorie.

Stinne Katrine Larsen
Stinne Katrine Larsenhat einen Ersteindruck geteiltvor 9 Monaten
👍Lesenswert
🔮Unerwarteter Tiefgang
💡Viel gelernt
🎯Lesenswert
🚀Unweglegbar

Hurtig gennemgang af vores historie med små interessante vinkler og til sidst et godt gammeldags spark i forhold til hvorledes vi som danskere er blevet dovne og glemt kampen om et bedre samfund.
Bravo! Jeg kan kun anbefale den! Oplæser gør det ligeledes glimrende

App öffnen & anhören

Bookmate bietet ab sofort auch Audiobücher an! Wir haben jede Menge auf Lager, doch zurzeit können Sie diese Inhalte nur auf Ihrem Smartphone oder Tablet per App hören.

En ualmindelig og kortfattet Danmarkshistorie, Asser Amdisen
En ualmindelig og kortfattet Danmarkshistorie
1x4:20-2:20:15
fb2epub
Ziehen Sie Ihre Dateien herüber (nicht mehr als fünf auf einmal)